Om klubben

Rävetofta Orienteringsklubb, ROK, bildades den 24 juli 1952 på Rävetofta skolas tomt av ett 10-tal orienteringssugna ungdomar från bygden. Nu har vi cirka 140 medlemmar i alla åldrar, huvudsakligen från Svalövs kommun, och en omfattande verksamhet med träningar och tävlingar hela året.

Bli medlem
Vill du bli medlem så betala medlemsavgiften till vårt
bankgiro 880-4916 eller Swish 123 0425553
och ange ditt namn. Övriga uppgifter, namn och personnummer kan du skicka via mail till ravetofta@outlook.com

Avgiften är 300:- för vuxen, över 20 år, 150:- för ungdom och 600:- för familj

Välkommen i klubben.

Träning – orientering, löpning och skidåkning
Vår hemmabana är Söderåsen, där vi har orienteringsträningar året om och där vi även har vår klubbstuga Teglaröd.

På våren och hösten har vi nybörjarkurser och teknikträningar från Teglaröd. Från och med maj till och med augusti, besöker vi andra platser på Söderåsen i sommarserien. Under den tävlingsfria delen av året har vi familjegympa på tisdagar, spinning på onsdagar, innebandy på torsdagar och söndagträningar (löpning, skidåkning, stavgång) från Teglaröd.

Rävetofta OK är anslutet till skidförbundet, vilket gör att du även kan delta i skidlopp för Rävetofta OK. Flera av våra medlemmar åker t.ex. Vasaloppet.

För senaste nytt om våra träningar: Håll utkik här på hemsidan under nyheter och i gästboken, och följ oss på Facebook!

Tävlingar
Rävetofta OKs medlemmar deltar i tävlingar under större delen av året, i Skåne och i övriga landet. I Skåne börjar vårens tävlingssäsong redan i mars och fortsätter maj månad ut. Höstsäsongen börjar i augusti och fortsätter till och med oktober/november. För ett fullständigt tävlingsprogram, gå in på Eventor och klicka på tävlingskalender i den övre menyn.

Under sommaren finns en hel del så kallade semestertävlingar, så som O-Ringen, som också ses som den absoluta höjdpunkten för många orienterare.

Som medlem i Rävetofta OK kan du välja att tävla för Rävetofta OK eller för Skåneslättens OL (läs mer nedan).

Tävlingsarrangemang
Vi arrangerar årligen minst en större orienteringstävling tillsammans med OK Silva och frekvent arrangemang av annat slag. Vid dessa tillfällen behövs alla medlemmars ideella krafter för att arrangemangen ska bli så lyckade som möjligt.


Tävlingsklubben Skåneslättens OL
Rävetofta OK har, från 2008, ett samarbete med grannklubbarna OK Silva och Ringsjö OK: tävlingsklubben Skåneslättens OL (SOL). 

Som medlem i Skåneslättens OL är det främst tävlingsverksamhet som görs i Skåneslättens OLs namn – träning sker hos respektive modersklubb. Du är dock välkommen att träna med alla klubbar på deras klubbträningar.

Som medlem i Rävetofta OK kan du välja om du vill tävla för Rävetofta OK eller för Skåneslättens OL. Medlemskap i Skåneslättens OL kostar (utöver medlemsavgiften för Rävetofta OK) 50 kr (aktuell uppgift för 2022) och betalas på BG 262-9277.